RAMEN BLINDEREN in de buurt van Zoetermeer

Als u meer privacy, veiligheid, uitstraling en/of inbraakwering wilt, dan is ramen tinten perfect voor u. Het ramen tinten word door ons professioneel en deskundig gedaan door onze jarenlange ervaring stelt dat ons in staat om kwaliteit op maat te leveren.

 

De ramen worden getint met een hoogwaardige folie van Johnson Window Films. Dit garandeert een extra lange levensduur, hierdoor kunnen wij levenslange garantie geven op zowel de montage als de folie. Een goede eigenschap van hoge kwaliteit auto raamfolie is dat er geen verkleuring op treedt. Daarnaast bezit de folie voor het ramen blinderen duurzame kras bestendige oppervlakken.

Wij zijn gevestigd in het Westland aan de Hoogweg 2c in de Lier.

PRIJZEN RAMEN BLINDEREN

3 Ramen Hatchback | € 225,00

5 Ramen Sedan | € 279,00

5 Ramen Hatchback | € 249,00

5 Ramen Station/SUV | € 289,00

3 Ramen Coupé | € 259,00

7 Ramen Station | € 299,00

MOGELIJKHEDEN RAMEN BLINDEREN

In verband met de wettelijke bepalingen kiezen de meeste klanten voor het autoruiten blinderen vanaf de B stijl (achter de voorstoelen). Maar ook de voorportierramen kunnen wij voor u tinten in de gewenste tint.

 

In onze werkplaats kunnen wij de verschillende soorten tinten folie vanuit voorraad met u bespreken. Dit geldt zowel voor de standaard tintfolies, de extra UV werende folies voor mensen met zonne-allergie en de extra dikke inbraakwerende folies. 

 

Andere voordelen zijn onder andere: warmtewerend, bescherming van het interieur en minder schittering door de zon. Daarnaast krijg je van ons 5 jaar garantie op de folie.

Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden. 

Ramen tinten blinderen ruiten Johnson window films folie wrapandgo

WAAROM RAMEN BLINDEREN?

UITSTRALING

Veel mensen vinden een auto niks anders dan een vervoersmiddel en gebruiken het enkel om van A naar B te gaan.

Jij wilt uniek en anders zijn. Geblindeerde autoruiten geven je auto een stijlvolle en chique uitstraling. Bovendien kan je met een ‘zakelijke’ auto ook wat sportiever overkomen.

 

VEILIGHEID BIJ ONGEVALLEN

De veiligheidsfolie voor auto’s is dikker dan normale raamfolie, en geeft daarom meer bescherming. Bijvoorbeeld bij rondvliegend glas bij ongevallen, en maakt het moeilijker om de ruiten bij inbraak van buitenaf in te slaan. Folie is dan ook zeker een aanrader voor mensen met een ingebouwd navigatiesysteem.

 

VERMINDERT SCHITTERING

Schittering van de zon, of koplampen in het donker kunnen je verblinden wanneer je onderweg bent. Het installeren van raamfolie op je zij- en achterramen kunnen deze risico’s verminderen.

 

INBRAAKWEREND

Denk eens aan inbrekers die je auto als prooi zien. Zodra je de juist keuze maakt voor de folie, kunnen inbrekers en mensen van buiten moeilijk tot niet naar binnen kijken. Daarnaast houdt de raamfolie het glas bij elkaar zodra het glas wordt ingegooid of ingeslagen. De inbreker zal hierdoor veel meer tijd nodig hebben waardoor je auto al gauw geen doelwit meer zal zijn.

 

BESCHERMING VAN INTERIEUR

Door zonnestralen kan het interieur van je auto zeer heet worden. Uiteindelijk zullen er verkleuringen ontstaan, goede glasfolie kan dit voorkomen. Door de UV-reducerende werking van de speciale glasfolie kan de oppervlakte temperatuur verminderd worden tot wel 16 °C en verbleekt je interieur en andere spullen in je auto minder snel. Omdat je auto koeler zal zijn met geblindeerde autoruiten zal je ook minder je airco gebruiken, dit zal leiden tot een besparing van brandstof.

 

WARMTE EN UV VERMINDERING

Naast dat UV licht slecht is voor het interieur van je voertuig, word je bij lange ritten blootgesteld aan een grote dosissen Uv-A en Uv-B stralingen. De letters A en B staan voor de Uv index, Uv B is het gevaarlijkste en kan zorgen dat je huid rood kleurt, verbrandt en in de ergste gevallen kan je zelfs huidkanker krijgen. Uv A heeft dezelfde effecten als Uv B maar dan in mindere mate. 

Mensen zijn erg gevoelig voor dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen moeten hier goed voor beschermd worden. Goede raamfolie kan jou, je baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert 99 procent van de schadelijke UV-stralen (A & B). Je beschermt jezelf en je kinderen tegen huidkanker en gaat het verouderingsproces van de huid tegen.

 

 

 

RAMEN TINTEN / BLINDEREN

Omgeving Zoetermeer

 
 
 

Wetgeving ramen blinderen

Het staat best wel leuk, geblindeerde of getinte ruiten, maar wat mag nu wel en wat mag niet?

 

VOORRUIT

In Nederland is het niet toegestaan om de voorste autoruiten te voorzien van folies of coatings die de lichtdoorlatendheid beperken. De Europese richtlijn 92/22/EEG is helder over de norm waaraan autoruiten moeten voldoen. De lichtdoorlaatbaarheid van de voorruit moet bij toelating van het voertuig minimaal 75% zijn en de lichtdoorlatendheid van de zijruiten aan de voorkant moet minimaal 70% zijn. De achterruit mag wel zijn voorzien van een folie of coating, mits het voertuig beschikt over een rechterbuiten spiegel. Voor alle duidelijkheid: 100% is volledige lichtdoorlaatbaarheid.

 

VEKEERSVEILIGHEID

Iedereen kent ze wel: auto's die aan alle kanten zijn geblindeerd zodat je de bestuurder niet of nauwelijks kunt zien. Het ziet er misschien stoer uit, maar vanuit het oogpunt van de verkeersveiligheid is het niet slim én niet toegestaan. Want oogcontact met andere weggebruikers levert in veel verkeerssituaties extra veiligheid op: ziet de chauffeur mij, wat wil hij nu? Zeker bij regenachtig of donker weer, of juist bij zonnig weer wanneer een zonnebril wordt gedragen, kunnen donkere ruiten tot gevaarlijke situaties leiden. Gelukkig zijn de meeste autobezitters zo verstandig om geen coatings, folies of iets dergelijks op hun autoruiten te plakken.

 

In het Voertuigreglement staan onder andere de permanente eisen. Voor wat betreft ruiten zegt dit reglement:

  • De voorruit en de zijruiten van personenauto’s mogen:* geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,* niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren.

  • Indien de personenauto niet is voorzien van een rechterbuiten spiegel, mag de achterruit:* geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,* niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren

  • De Minister kan regels vaststellen omtrent het bepaalde in het eerste lid.

 

 

APK-EISEN

Naast de wettelijke regel hierboven bestaan er ook APK-eisen. Aan deze eisen is toegevoegd dat de ruiten niet mogen zijn voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht beperken. Te denken valt daarbij aan stickers, lichtdoorlaatbaarheid beperkende folie of, voor wat betreft de achterruit, jaloezieën die de achterruit dichtmaken.

Op grond van Europese regelgeving en APK-normen mag het lichtverlies in geval van getint glas gemeten naar de uitgangswaarde met helder (ongetint) glas nooit meer bedragen dan 25 procent voor de voorruiten en 30% voor de zijruiten voorzijde. Aangezien veel auto’s al getint warmtewerend glas hebben, waarmee ze al een eind in de richting van die 25% komen, valt met het aanbrengen van extra folie maar weinig winst te behalen.

 

RIJKSDIENST VOOR  WEGVERKEER-KEURING

Bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer komen regelmatig vragen binnen over de APK-keuring van autoruiten. In hoeverre mogen autoruiten donker zijn gemaakt of zijn voorzien van folie bij een APK-keuring?

Het gaat hierbij dus nadrukkelijk om het uitzicht van de bestuurder. Het is bij de keuring niet van belang of er door de ruiten goed naar binnen kan worden gekeken. Is het zicht naar buiten goed, dan is er geen reden tot afkeur. Er bestaat wel apparatuur om de verminderde lichtdoorlatendheid van ruiten te meten, maar dit is zeer kostbare apparatuur. Bij de APK bepaalt dus uiteindelijk de keurmeester of het verminderde uitzicht van de bestuurder toelaatbaar is.

OVERTREDING

Bij het constateren van een overtreding kan de bestuurder hiervoor bekeurd worden. Daarnaast is het mogelijk dat het kentekenbewijs deel A wordt ingevorderd. Je hebt dan 28 dagen de tijd om jouw auto voor een nacontrole aan te bieden aan het politiebureau.

Indien de auto weer in orde is, krijg je het kentekenbewijs terug. Mocht binnen die 28 dagen geen nacontrole plaatsvinden of de auto niet in orde zijn, wordt het kentekenbewijs opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Om het kentekenbewijs dan terug te krijgen zal de auto door die instantie gekeurd moeten worden.

Voor meer info kijk op www.tintandgo.nl

 
foto_Hoogweg2c_deLier.jpg

Kom gerust vrijblijvend langs

Hoogweg 2C

2678 KV De Lier

Openingstijden​:

Maandag​ - vrijdag:        09:00 - 18:00

Zaterdag:                     09:00 - 12.00

Zaterdag:           Na 12 uur op afspraak

BTW NR: NL001721565B89

KVK: 59253665

Gewoon een vraag of een offerte? Vul onderstaand formulier in. Binnen 8 uur antwoord.

© 2020 WrapAndGo Den Haag